Jak sjednat levné a spolehlivé cestovní pojištění online?

Jak sjednat levné a spolehlivé cestovní pojištění online?

Jak si sjednat cestovní pojištění na dovolenou? Minimální investice, bez které se na cestách neobejdete. Sjednejte rozhodně online, snadno dosáhnete až 50% slevy. Navíc je to velmi rychlé a jednoduché.

Na každou cestu si pojištění rozhodně uzavřete, ošetření v zahraničí může vyjít dost draho. Jistě jste se v médiích setkali s mnoha smutnými příběhy, kdy to lidé v rámci šetření desítek korun neudělali, vznikl jim obrovský dluh, který zatíží ještě jejich pravnoučata.

Nepovinné pojištění, které vás ochrání před různými riziky na cestách mimo ČR.

Zažila jsem návštěvu lékařů v několika zemích. Díky spolehlivému pojištění, jsem nikdy nic neplatila.

léčebné výlohy při onemocnění a úrazech

ošetření u zubaře

asistenční služby

repatriace (převoz pacienta nebo jeho tělesných ostatků zpět do vlasti)

úrazové pojištění i pro případ smrti

Při sjednávání zvažte i doplňokvé možnosti pojištění. Například pojištění zavazadel, storno poplatků nebo pojištění odpovědnosti, tedy úhrada škody způsobené jiné osobě. Pokud provozujete sportovní aktivity, je vhodné využít pojištění rizikových sportů. Zvažte i možnost sjednání úrazového pojištění a transportů. V případě lyžování v horách je vhodné si připojistit i letecký transport.

Pojištění storna zájezdu, díky kterému vám pojišťovna zaplatí storno poplatky, pokud cestu zrušíte ze zdravotních důvodů.

Co pokryje váš evropský průkaz zdravotního pojištění (kartička pojištěnce)?

Máte nárok na akutní ošetření za stejných podmínek jako místní obyvatelé, včetně všech poplatků. Znamená to však, že nebudete muset platit pouze za to, co je v dané zemi zdarma pro jejich pojištěnce. Vzhledem k tomu, že jsme v ČR zvyklí mít veškerou akutní péči krytou ze zdravotního pojištění, můžeme být v cizí zemi nemile překvapeni (znám příběh, kdy za ošetření vymknutého kotníku ve Francii zaplatili 12.000, – Kč).

Ze svého však budete muset uhradit vše mimo přímé léčebné výlohy, např. převoz zpět do ČR.

Navíc v některých zemích se platí regulační poplatky, které výrazně převyšují výši denního pojistného.

Proč nevyužívám cestovní pojištění k platební kartě?

Banka vám jistě tvrdí, že k platební kartě máte pojištění zdarma. Ano, to si budete myslet, dokud si nepřečtete pojistné podmínky. Limity plnění mají žalostně nízké částky, na cestování po EU mohou být dostatečné, ale dále po světe rozhodně ne.

Krytí odpovídá tomu nejlevnějšímu pojištění, které pořídíte cca za 10,- Kč/den. Pojištění může mít různé podmínky (například, že se aktivuje pouze když za pobyt zaplatíte platební kartou, ke které se vztahuje). Nespoléhejte na něj.

Kolik stojí cestovní pojištění a na co zaměřit?

Rozhodně se nejedná o drahou záležitost. Cena záleží na cílové destinaci. V EU vás vyjde na pár desetikorun za týden (viz příklad). Při cestách mimo EU o něco více, ale pořád je to velmi dostupné.

Pojištění pro jednu osobu na týden v Evropě si sjednáte od 110,- Kč, v Thajsku od 260,- Kč.

Při výběru se zaměřte na výši léčebného limitu. Doporučuji pro Evropu min. 1.500.000 Kč, pro svět 3.000.000 Kč, některé pojišťovny nabízejí i neomezené krytí.

Ošetření u zubního lékaře, minimálně 5.000, – Kč.

Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetím osobám ve výši 1.000.000,- Kč.

Lze pojistit i ztrátu zavazadel a zpoždění letu.

Nutností je též repatriace, ve výši léčebného limitu.

Jak sjednat cestovní pojištění přes internet?

Použijte srovnávače pojištění, jsou jich na internetu desítky.

Do formuláře vyplníte počet osob, cílovou destinaci, datum odjezdu a návratu a vámi vybrané parametry pojištění. Srovnávač vám nabídne mnoho variant. Po výběru konkrétní pojistky stačí uvést osobní údaje, rodné číslo, kontaktní údaje a můžete ihned smlouvu o cestovním pojištění uzavřít.

Smlouvu i kartičku o pojištění si můžete vytisknout, najdete tam všechny kontakty na asistenci.

Obvykle tisknu jen kartičky pojištění.

Vyplatí se sjednat roční pojištění? Pokud podniknete čtyři delší cesty, tak pravděpodobně ano.

Do některých zemí je povinné Covid pojištění, které je vhodné i v případě epidemiologicky nepříznivé situace.

A pozor, pokud cestujete autem, ověřte si, jaké krytí má vaše povinné ručení a havarijní pojištění. Případně si online sjednejte cestovní pojištění pro cestu autem.

Pokud cestujete v těhotenství, podmínky se mohou lišit.

příklad výběru cestovního pojištění

Itálie, 10 dní v srpnu 2022, 11 osob, vzhledem k tomu, že máme ve skupině i rizikovější seniory a divoké děti, rozhodla jsem se pro vyšší pojistné krytí, pojištění odpovědnosti a  úrazové pojištění.

Požadavky: léčebné výlohy min. 3.000.000, -, vč. repatriace, 1.000.000, – odpovědnost za škodu, ošetření u zubaře min. 10.000, – Kč.

Použila jsem tři online srovnávače pojištění: Srovnejto.cz, epojisteni.cz a srovnavac.cz. Zadala všechny výše uvedené parametry a prostudovala možnosti.

Vzhledem k tomu, že mám výbornou zkušenost s AXA pojištěním, volím pojištění Basic ve výši 1949,- Kč, což znamená že stojí na deset dní na osobu 177,- Kč, tedy 17,- Kč za den.

Tip: Použijte cashbackový portál, například díky Tipli.cz získáte např. na e-pojisteni.cz cashback ve výši 7,5 %. Jak používat cashback se můžete dozvědět v tomto článku.

Cestovní pojištění online jsem sjednávala na všechny naše cesty, několikrát jsme ho i využili, nikdy jsme nic na místě nedopláceli a lékařská péče byla vždy bez problémů, stejně jako asistence.

Pokud vás zajímají naše cesty, podívejte se na tipy, co podniknout na řeckém ostrově Kós, v Budapešti, Kodani, Rize nebo na kurz vaření v Maroku.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *